Verblijf bij de Hezenberg

Groepen
Iedere week verblijven er gemiddeld 25 mensen voor een klinische behandeling bij de Hezenberg. Iedereen wordt op basis van hun zorgpad ingedeeld in een groep (1, 2 of 3). De samenstelling van deze groepen verandert wekelijks. Mensen die hun behandeling afgerond hebben vertrekken en er komen ongeveer evenveel nieuwe personen voor in de plaats.

Behandelteam, groepsbegeleiding en gastvrouwen
Wij werken met een multidisciplinair team met functies van psychiater, klinisch psycholoog, psychotherapeut, (GZ-)psycholoog, Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige, GGZ-agoog en verschillende vak-therapeuten (psychomotore therapeut, creatief therapeut, pastors). Ook is er 24 uur per dag groepsbegeleiding aanwezig. De groepsbegeleiding biedt samen met de gastvrouw een consequent leefklimaat. Buiten de (groeps-)therapieën zijn zij beschikbaar voor persoonlijke begeleiding. Naast onze geschoolde, ervaren behandelaars en groepsbegeleiders, is er een team van vrijwillige gastvrouwen. Zij helpen onder andere bij de maaltijden. De vrijwilligers zijn ook beschikbaar als aanspreekpunt voor (praktische) vragen en bieden desgewenst een luisterend oor.

Faciliteiten
Tijdens jouw verblijf op de Hezenberg heb je de beschikking over een éénpersoonskamer, voorzien van douche en toilet. De maaltijden vinden plaats in een ruime, lichte eetzaal. Iedereen krijgt een vaste plek aan tafel. Er is een rustige huiskamer waar je terecht kunt als je behoefte hebt aan rust. Hier wordt gedempt gesproken. Daarbij kun je gebruikmaken van de dynamische huiskamer. Er zijn verschillende therapieruimtes en er is een kleine fitnessruimte waar je op eigen initiatief kunt trainen.

Vieringen in de kapel – tijdens de renovatie worden geen vieringen gehouden –
Op ons landgoed staat een meditatief ingerichte kapel, met een glas-in-lood kunstwerk en een klein antiek pijporgel. We maken gebruik van het liedboek ‘Zingen en Bidden in Huis en Kerk’ en de Taizébundel. De kapel vormt het hart van ons monastiek dagritme: hier vinden dagelijks morgen- en avondgebeden plaats. Op dinsdagavond is er een voorbededienst en iedere zondagmorgen vindt er een viering plaats. Iedereen is vrij om deel te nemen aan de kapelvieringen. Ook is de Kapel te gebruiken als stilte- of meditatieplek. Er maken ook gasten gebruik van de kapel die op de Hezenberg verblijven voor een retraite of pastorale begeleiding. Klik hier voor de openingstijden van de Kapel.

Ga terug >>