Over ons

Aan de rand van de Veluwe ligt een historisch landgoed, omgeven door een prachtig stukje natuur. Hier huist sinds 1946 Stichting de Hezenberg. Voortgekomen uit protestants-christelijke pastorale zorg, heeft de Hezenberg zich ontwikkeld tot een christelijk centrum voor GGZ, Pastoraat en Retraite.

Geloof in verandering
Het doel van de Hezenberg is om duurzame verandering te creĆ«ren in de persoonlijke levens en omstandigheden van mensen. Onze programma’s zijn gebaseerd op onze christelijke identiteit en wetenschappelijke inzichten. Gasten komen uit allerlei levensbeschouwelijke achtergronden. Wat ons verbindt is dat we met elkaar op weg zijn, in hoopvol vertrouwen en het geloof dat er verandering mogelijk is.

Open christelijke identiteit
We zijn een open instelling en hechten veel waarde aan de zelfstandigheid, zelfredzaamheid en eigen verantwoordelijkheid van onze gasten. Onze christelijke wortels zijn belangrijk voor ons. Het pastoraat is een wezenlijk onderdeel van de Hezenberg en kan dat ook zijn voor de behandeling. Iedereen is vrij om deel te nemen aan het dagritme van dagelijks terugkerende gebedsmomenten dat uitnodigt tot zelfreflectie en bezinning. Wij geloven dat ieder mens er mag zijn. En dat een mens behalve een hoofd, hart en lichaam ook een ziel heeft. We scheppen ruimte voor ieder uniek mens met eigen verlangens en vragen. In deze ruimte en vrijheid willen we graag met je op weg gaan.

Ga terug >>