Verhalen van verandering

Lees hieronder citaten uit ervaringen van mensen die op de Hezenberg zijn geweest voor een klinische opname (specialistische GGZ) of ambulante GGZ-behandeling (basis GGZ of specialistische GGZ). De namen en foto’s zijn om privacy-redenen gefingeerd.

Ga terug >>

‘In de behandeling werd bij mij steeds een beroep gedaan op hoe ik zelf mijn depressieve gevoelens kon hanteren zonder afhankelijk te zijn van mensen om mij heen of medicijnen. Er is aandacht voor je. Je mag er zijn zoals je bent’.


Simon (klinische opname)

‘Ik heb een goede tijd gehad op de Hezenberg. Ook de christelijke spiritualiteit heeft veel indruk op mij gemaakt. Heel bijzonder waren voor mij de zegendiensten, waar je met een pastor je vraag kon delen en gebed en een zegen meekreeg’.


Hanna (klinische opname)

‘Wat fijn dat er een plek als de Hezenberg bestaat. Goede therapie├źn in een mooie rustige omgeving. Ik heb ontzettend veel geleerd’.


Albert (ambulante behandeling)

‘Ik ben zeer dankbaar voor mijn periode op de Hezenberg. In een prachtige omgeving werken aan herstel, ruimte voor bezinning en voldoende aangereikt krijgen voor groei en herstel. Het heeft me goed gedaan’.


Pieter (klinische opname)

‘Ik heb me hier veilig en vertrouwd gevoeld bij de therapie├źn, gastvrouwen, psycholoog en psychiater. De diensten in de kapel waren fijn en rustgevend. Een mooie ruimte voor bezinning. Ik ga naar huis als een ander mens’.


Irene (klinische opname)

‘Via e-health kreeg ik belangrijke informatie voor de duiding van mijn depressie. Ik kreeg door dat de symptomen van de ziekte, gewoon bij de ziekte horen en dat ik daar geen schuld aan heb. Er kwam bij mij hoop voor genezing. Mijn geloof was ik kwijt, maar ik ontdekte dat dit het gevolg was van mijn depressie. Toen ik opknapte, bleek dat te kloppen’


Edward (ambulante behandeling)