Verhalen van verandering

Lees hieronder citaten uit ervaringen van mensen die op de Hezenberg zijn geweest voor een klinische opname (specialistische GGZ) of ambulante GGZ-behandeling (basis GGZ of specialistische GGZ). De namen en foto’s zijn om privacy-redenen gefingeerd.

Ga terug >>

‘In de behandeling werd bij mij steeds een beroep gedaan op hoe ik zelf mijn depressieve gevoelens kon hanteren zonder altijd afhankelijk te zijn van mensen om mij heen of medicijnen. Ik ontdekte dat er binnen in mij nog wat anders aan de hand was waar ik mee aan de slag moest. Daar zat veel schaamte omheen, maar ik ontdekte dat ik er mag zijn zoals ik ben. Dat is voor mij een belangrijk keerpunt geweest’.


Evert (klinische behandeling)

‘De tijd bij de Hezenberg heeft mij heel goed gedaan. Naast de intensieve therapieën heeft ook de christelijke spiritualiteit veel indruk op mij gemaakt. Heel bijzonder waren voor mij de zegendiensten, waar je met een pastor je vraag kon delen en gebed en een zegen meekreeg’.


Eva (klinische behandeling)

‘Wat fijn dat er een plek als de Hezenberg bestaat. Goede therapieën in een mooie rustige omgeving. De behandelaar was confronterend, maar stelde mij de juiste vragen. Het was geen gemakkelijke weg, maar ik heb veel inzicht gekregen hoe mijn persoonlijkheid in elkaar steekt’.


Vincent (ambulante behandeling)

‘Ik ben zeer dankbaar voor mijn periode op de Hezenberg. Ik kwam tot de conclusie dat er sprake is van een persoonlijkheidsstoornis. Het was lastig om dat te erkennen, maar nu ben ik eindelijk in staat om mijn gedragspatronen, die ik al een leven lang meedraag, te doorbreken. Het gaat met vallen en opstaan, maar de Hezenberg heeft mij enorm geholpen’.


Jaap (klinische behandeling)

‘Ik heb me hier veilig en vertrouwd gevoeld bij de therapieën, gastvrouwen, psycholoog en psychiater. Dat was een belangrijk uitgangspunt voor mij om zaken in mijn leven te accepteren. De diensten in de kapel waren fijn en rustgevend en hebben mij geholpen om in balans te komen. Mijn problemen zijn niet allemaal verdwenen, maar ik ben een flink eind op weg!’.


Ineke (klinische behandeling)

‘Via E-health kreeg ik belangrijke informatie over mijn depressie. Ik begreep beter dat de symptomen van deze ziekte, ‘gewoon’ bij de ziekte horen en dat ik daar geen schuld aan heb. Er kwam bij mij hoop voor herstel. Mijn geloof was ik kwijt, maar ik ontdekte dat dit het gevolg was van mijn depressie en alle andere problemen die speelden.’


Gijsbert (ambulante behandeling)